Zar smo zaboravili što je moda?

 

 

 

Svijet oko nas mijenja se nevjerojatnom brzinom, modni svijet tu je preuzeo vodeću ulogu. Moda je oduvijek bila sredstvo iskazivanja osobnih stavova, strasti i uvjerenja. Moda nas je vodila kroz ratove, revolucije, pokrete, pobune, slavlja i ponovna rođenja društva. Par levisica znači više jednoj generaciji nego im je značio televizor u boji. Osobni stil je prvi korak osobe ka pronalaženju vlastitog ja. Takva nas atmosfera u modi čeka i danas.

 

Globalno zatopljenje, prirodne nepogode, izumiranje vrsta, gomilanje smeća i širenje bolesti samo su neke od pokretača promjena u današnjem društvu. Brza moda među prvim je krivcima stvaranja otpada. Trend nošenja komada odjeće svega dva tri puta narušava zdravlju našeg planeta ali i samoj svrsi mode. Pitamo se zar smo zaboravili što je moda? Komad dobrih hlača je tu da nam začinjava styling godinama. Da ih selimo iz obiteljske kuće na faks, pa onda u svoj stan pa onda u ormar svoje kćeri. Moda je tu da se razvija s nama, da se kreće u ritmu individualca, a ne da se kao prolazni trend baci nakon tri nošenja.

 

 

OKRUŽI SE SNAŽNIM LJUDINA I NJEŽNOM MODOMje slogan nove Dive kolekcije. U njoj smo predstavili neke nove komada ali i vratili one od prošle zime. To je ljepota Dive dizajna, on je bezvremenski i uvijek besprijekorno nježan. Ponovno smo se usredotočili na Jersey kolekciju i njoj dodali MAXI haljinu s već prepoznatljivim Dive detaljima svile. Kampanja je ovoga puta nešto više grunge i predstavlja spoj buntovništva protiv brze mode i nježnosti prijateljstva i zajedništva ka organskoj modi. Modi koja njeguje nas i našu okolinu.

Mali je ovo korak u svjetskom moru proizvodnje i dizajna ali veliki za Hrvatsku modnu scenu i dvije dizajnerice koje tek stvaraju svoje mjesto u njemu.

 

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published